De daadwerkelijke herontwikkeling van de nieuwe vestiging van Royal HaskoningDHVop de TU Delft Campus is gestart. Het monumentale faculteitsgebouw van Mijnbouw kocht Royal HaskoningDHV eind 2021 van de TU Delft. Het pand uit 1912 wordt, met behoud van het monumentale karakter, duurzaam gemoderniseerd. Hier gaan zo’n 800 werknemers van de huidige vestigingen in Den Haag en Rotterdam zich in 2024 vestigen.

Eerste Paris Proof Rijksmonument

Experts van Royal HaskoningDHV werken samen met de architecten van Braaksma & Roos en SPIE Worksphere om het voormalig faculteitsgebouw een tweede leven te geven als kantoor. Het gebouw wordt het eerste Paris Proof Rijksmonument: gasloos en met een sterk gereduceerd energieverbruik.

Delft is de ideale locatie

Het aanzicht en de constructie blijven intact om het karakter van het gebouw te behouden. Mede door het overkappen van de atria ontstaat een moderne, inspirerende werkomgeving, gericht op ontmoeten en samenwerking met klanten en studenten. Royal HaskoningDHV CEO Erik Oostwegel: “Als een van de toonaangevende locaties voor R&D en kennisontwikkeling in Europa en broeinest van jong talent, is de TU Delft Campus de ideale omgeving om ons te vestigen. Het ondersteunt onze ambitie om samen te werken aan innovaties die de wereld een beetje beter maken.”

Klaar voor de start

De gemeente Delft heeft begin mei de benodigde vergunningen afgegeven voor de herontwikkeling en de TU Delft heeft het pand in diezelfde periode aan ons overgedragen. Samen met SPIE Worksphere, de uitvoerder, kunnen we daarom volgens planning starten met de uitvoeringswerkzaamheden.

Aanwinst voor Delft

De gemeente Delft en de TU Delft zijn verheugd over de komst van het gerenommeerde ingenieursbureau. De komst van het bedrijf is voor de stad van grote betekenis in economisch opzicht. Daarnaast wil het bedrijf ook een maatschappelijke rol spelen in de stad en directe omgeving van het pand. Deze rol heeft betrekking op duurzaamheid, groen, onderwijs en arbeid. De komst van Royal HaskoningDHV zorgt voor een verdere versterking van het innovatie-ecosysteem in Delft.