Kansen

Veel mkb-ondernemers zien de kansen en noodzaak van digitalisering heel goed. Dat is alleen maar sterker geworden sinds corona. Hen ontbreekt echter tijd, kennis en geld om hiermee aan de slag te gaan. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is hierom het programma ‘Versnelling digitalisering mkb’ gestart. Dit programma heeft door het hele land mkb-werkplaatsen gestart waar mkb-ondernemers samen met studenten aan de slag kunnen met digitalisering van cyber security en software ontwikkeling tot het bouwen van datamodellen en online marketing.

Doel voor studenten

Binnen de MKB Digiwerkplaats gaan studenten van de ICT-opleidingen van de Haagse Hogeschool, mboRijnland en in de toekomst ook ROC Mondriaan, samen met lokale ondernemers aan de slag om een oplossingen te vinden voor hun digitaliseringsvraagstukken. Voor studenten is het leerzaam om met vraagstukken uit de praktijk bezig te zijn. Ondernemers krijgen de kans om te profiteren van de kennis die de studenten inbrengen en kunnen bij de MKB digiwerkplaats terecht voor praktische ondersteuning en advies op het gebied van digitalisering.

Samenwerking

Het consortium van deze samenwerking bestaat uit de volgende partijen: de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Delft, De Haagse Hogeschool, het mboRijnland, het ROC Mondriaan, de Provincie Zuid-Holland en de Dutch Innovation Factory. Het initiatief wordt ondersteund door een groot aantal intermediaire organisaties: Rabobank Den Haag, Rabobank Zuid-Holland Midden, MKB Den Haag, VNO-NCW regio Den Haag, Belangenvereniging Bedrijven ZKD, RVOZ, Floravontuur Businessclub, MKB Delft, ICT-kring Delft, en Bouwend Nederland Randstad Zuid. Het is een open netwerk waar andere partijen op aan kunnen sluiten.

Start 2021 met een Digitale Sprint

MKB Digiwerkplaats organiseert digitale sprints met studenten van De Haagse Hogeschool om aan digitale oplossingen te werken voor Mkb’ers uit de regio Haaglanden. Begin 2021 kunnen bedrijven goed van start gaan met het aanpakken van de digitalisering van hun bedrijf door deel te nemen.  Zij kunnen 4 weken (11 januari t/m 5 februari) lang ondersteuning van een junior IT-consultant van De Haagse Hogeschool krijgen.

De invulling van de projecten is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.
Wil jij:
– Efficiënter op afstand werken (met digitaliseringstools)?
– Een veilige overstap maken naar de cloud?
– Security- en privacy incidenten voorkomen?
– Of de basisprincipes van de AVG toepassen/implementeren?

Meld je aan op de website: mkbdigiwerkplaats.nl/digitale-sprint

Live online inspiratiesessie

Tijdens een online inspiratiesessie op 1 december om 16:00 is er een toelichting over het project. Nieuwsgierig? Meld je aan op de website: mkbdigiwerkplaats.nl/digitale-sprint