Mini village – Samen bouwen, samen wonen.

De MiniVilla kan worden opgebouwd en later afgebouwd in 2 dagen door 2 man en bevat alle voorzieningen die nodig zijn om prettig te wonen. De villa’s kunnen vrijstaand midden in een landschap worden gezet, als echte villa’s. Ze kunnen naast bestaande bebouwing geplaatst worden. Ook zijn ze te koppelen als er vraag is naar ruimere woningen voor bijvoorbeeld een gezin of studenten die samen willen wonen.

Off Grid – Flexibele woningvoorraad

De villa’s zijn flexibel te plaatsen, en makkelijk elders neer te zetten. De MiniVilla kan met een speciaal toilet worden geleverd. Het toilet is ontworpen door een industrieel ontwerper en maakt gebruik van een in Zweden ontwikkelde techniek die ook in rampgebieden wordt gebruikt. Dit toilet maakt het mogelijk dat de Mini Villa off-grid kan worden geplaatst en dat de hoge kosten die rioolaansluitingen met zich mee brengen vermeden kunnen worden. Daarnaast zorgen een zonne-energie systeem / een zonneboiler samen met optimale isolatie voor een energievriendelijk ontwerp. Gebruiksvriendelijkheid, comfort en de energie-opslagcapaciteit van de Minivilla zal worden getest in de Harnaschpolder in Delft. De tweede off-grid MiniVilla ontwerp zal worden getest in Rotterdam Concept House Village met een off-grid toilet. Volgende stap is opschalen van het project.

Do it yourself – Betrokkenheid

De MiniVilla’s kunnen als bouwpakket geleverd worden en door de toekomstige bewoners zelf worden opgebouwd. Het is ook mogelijk dat we de MiniVilla opbouwen en helemaal klaarmaken voor gebruik.

De eerste MiniVilla

De eerste MiniVilla is in Harnaschpolder in Delft geplaatst en wordt getest. Op 20 mei heeft wethouder De Prez de feestelijke opening verricht. Belangstellenden konden de Mini Villa bezoeken, er echt in rondlopen, meer informatie ontvangen en zich inschrijven voor de pre-sale of het huren van een MiniVilla.

Doe je mee?

Wij zijn op zoek naar locaties waar wij het concept kunnen opschalen en meerdere Mini Villa’s kunnen bouwen.

Mahasti Tafahomi

NAD- Nilofar Architecture & Design