Het kloppende hart

Delft vormt het kloppende hart van de high tech systems & materials topsector in Nederland. Met de grootste technische universiteit van Nederland, een uniek cluster van onderzoeksinstituten, fieldlabs, incubators en technologische bedrijvigheid staat Delft aan de basis van de innovaties van morgen.

Fieldlabs

Naast een groot aantal hoogtechnologische bedrijven en onderzoeksinstellingen, technisch onderwijs op MBO, HBO én Academisch niveau zijn er verschillende fieldlabs in de stad gevestigd. Binnen deze fieldlabs wordt door partijen uit het onderwijs, bedrijfsleven en onderzoek in openheid samengewerkt aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie. Voor HTSM zijn er de onderstaande fieldlabs.

  • Robohouse (adaptatieversnelling van roboticatoepassingen bij bedrijven)
  • Dutch Optics Center (ontwikkeling van waardeketens gebaseerd op optische en opto-mechatronische technologieplatformen)
  • Ultra Personalized Products & Services fieldlab (ontwikkeling van nieuwe methoden om gepersonaliseerde producten en diensten te ontwerpen en te produceren)
  • Researchlab Automotive Driving (test- en onderzoekscentrum voor automatisch vervoer in levensechte situaties)

Wereldwijd excelleren

Deep learning (A.I.), high precision technology, sensoring, embedded systems en robotics zijn onderzoeksgebieden waarin Delft wereldwijd excelleert. De kennis en toepassingsgebieden die vanuit Delft worden ontwikkeld resulteren in hoogwaardige specialistische materialen, onderdelen en systemen die worden toegepast in tal van sectoren en industrieën waaronder logistics, biotechnology, maritime & offshore, automotive, aerospace en energy.

Horen bij de wereldtop

Wilt u meedoen met de wereldtop binnen HTSM? Start dan met een vrijblijvende kennismaking of zoek contact met een van de succesvolle bedrijven in Delft.