Biotechnologie in het hart van Delft

DSM heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Delft als hoofdstad van technologie en innovatie. Vanaf de ontwikkeling en productie van gist en later penicilline is DSM inmiddels uitgegroeid tot een wereldmarktleider op het gebied van antibiotica, biobased materialen en voedingsstoffen. Inmiddels biedt Delft een plek aan meerdere grote toonaangevende biotech bedrijven en startups, en worden de Delftse onderzoeksfaciliteiten actief gebruikt door biotechbedrijven uit binnen- en buitenland.

Samen met partners in onder andere Leiden, Wageningen en Geleen leiden bedrijven en onderzoekers in de Delftse regio de transitie naar een biobased economie.

Innovatieketen

Innovaties worden hier gedreven door de aanwezigheid van de gehele innovatieketen: kennis, ontwikkeling, opschaling en productie. Bij naburige universiteiten en hogescholen zoals TU Delft, InHolland en RU Leiden, worden studenten opgeleid om de biobased economie van de toekomst vorm te geven. Gezamenlijke projecten en gedeelde onderzoeksfaciliteiten in de onmiddellijke nabijheid van opschaling en productie creëren de voordelen van de community die leiden tot het succes van biotechnologie

Biotech Campus – Delfts biotech ecosysteem

Delft heeft een bijzonder ecosysteem dat onder de naam Biotechcampus Delft wordt gevormd door de TU Delft, Inholland, de open innovatiecampus, incubator YES!Delft & YES!Labs, en een keur aan toonaangevende hoog technologische bedrijven.

Binnen de Biotechcampus Delft werken onderzoekers en ondernemers samen aan innovaties en nieuwe verdienmodellen voor de biobased economy. De unieke onderzoeksfaciliteiten zoals het iLab, de BioProcess Pilot Facility en het Rosalind Franklin Technology Center kenmerken de kracht van het Delftse biotech ecosysteem.