Hoe zorg je ervoor dat je – als maakbedrijf – op de hoogte blijft van nieuwe technologieën, nieuwe kennis en nieuwe toepassingen?SMITZH, Smart Manufactoring Industriële Toepassingen Zuid-Holland, heeft daar iets op bedacht: creëer een werkstudentplek, een bijbaan voor studenten. Dat maakt SMITZH mogelijk in samenwerking met PepFlo.

Toekomstige medewerker

Studenten zorgen niet alleen voor een bruisende stad. Ze kunnen ook bedrijven een verfrissende dynamiek en nieuwe kennis bieden. Door studenten een werkplek te bieden, valt er ook voor het bedrijf zelf veel uit stages en afstudeeropdrachten te halen. Als bedrijf zorg je er zo voor dat je naam genoemd wordt onder studenten – ‘Ik ben nu bezig met een heel leuke stage, dat is een gaaf bedríjf!’ En het kan een prima manier zijn om gekwalificeerd personeel in huis te halen, met werkervaring. Ofwel: misschien haal je nu je medewerker van 2022 al in huis. Maar hoe vind je die?

Verbinding

PepFlo matcht organisaties aan gemotiveerde studenten en beheert een online platform met profielen van intrinsiek gemotiveerde studenten op hbo- en wo-niveau. Ze zijn allemaal door PepFlo gescreend op kennis, kunde en motivatie. PepFlo is maatschappelijk gedreven om de verbinding tussen opleiding en bedrijfsleven te verbeteren en eigenlijk het praktijkleren –zoals bekend en gebruikelijk in het mbo – ook voor het hbo en wo gangbaar te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van SMITZH.