Het TU Delft Campus ecosysteem dat bestaat uit meer dan tweehonderdvijftig startups, scale-ups, bedrijven, fieldlabs en onderzoeks-instellingen groeit flink door. NEXT Delft voorziet in de behoefte van scale-ups om hun innovaties verder te ontwikkelen op TU Delft Campus met de TU Delft en andere belangrijke samenwerkingspartners in de buurt.

Toekomstige ‘bewoners’ van NEXT Delft

Vanuit startup hubs YES!Delft en RoboHouse stromen de bedrijven Bird Control Group, Delft IMP, Honest AgTech, Nextdriver en Flexous door naar NEXT Delft. Ook Delftse startups Cuurios en The Future Mobility Network kiezen voor NEXT Delft. Voor de scale-ups is het een voordeel om met meerdere partijen die een snelle groei doormaken in één gebouw te zitten. De hoog innovatieve ondernemende bedrijven inspireren en versterken elkaar. Huurder van het eerste uur is het TNO-onderdeel Bouw, Infra en Maritiem dat tevens het tegenover NEXT Delft gelegen Laboratorium voor bouwinnovatie huurt. a.s.r. real estate is in gesprek met potentiële huurders over de ruimte die op dit moment nog beschikbaar is.

Groeiend ecosysteem op TU Delft Campus

Het TU Delft Campus ecosysteem dat bestaat uit meer dan tweehonderdvijftig startups, scale-ups, bedrijven, fieldlabs (fysieke testlocaties voor innovaties) en onderzoeksinstellingen, groeit. Door de unieke mogelijkheden voor samenwerking en co-creatie die TU Delft Campus biedt, kunnen baanbrekende innovaties versneld de maatschappij bereiken. NEXT Delft zal met een centrale locatie op TU Delft Campus, haar ligging naast YES!Delft en de aantrekkelijke faciliteiten een belangrijke rol als facilitator voor samenwerking binnen het ecosysteem gaan innemen.

Acceleratorgebouw NEXT Delft

Verbinden zit in het DNA van NEXT Delft. Naast hoogwaardige kantoorruimtes, bevinden zich in het hart van het gebouw makerlabs: ruimten die als werkplaats en laboratorium ingericht kunnen worden voor de prototyping van innovaties. Bedrijven die aan technologische, impactvolle innovaties werken kunnen in NEXT Delft samenwerken met startups en scale-ups. Daarnaast biedt NEXT Delft community spaces, een state of the art event centre en hoogwaardige horecavoorzieningen gericht op samenwerking, ontmoeting & serendipiteit.

Samenwerking

De realisatie van NEXT Delft komt voort uit de nauwe samenwerking tussen het ASR Dutch Science Park Fund en de TU Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het gemeentelijk Fonds Delft 2040 en de provinciale subsidieregeling Campussen Zuid-Holland.

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund

Door zich te richten op commercieel vastgoed op de meest aantrekkelijke Nederlandse science parks, biedt het ASR Dutch Science Park Fund huisvesting aan kennisintensieve bedrijven in met name de lifescience- en tech-industrie. Dit bevordert de samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisdragers, zoals universiteiten en onderzoeksinstellingen en resulteert in de ontwikkeling van nieuwe kennis, producten en diensten waar de gehele samenleving van profiteert. Hiermee draagt het fonds bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector en wordt het door investeerders geclassificeerd als een impactbelegging. Het ASR Dutch Science Park Fund is een niet-beursgenoteerd sectorfonds van vastgoedvermogensbeheerder a.s.r. real estate en richt zich op institutionele beleggers.

TU Delft Campus

TU Delft Campus is een toonaangevend tech innovatie-ecosysteem. Op de campus werken meer dan 41.000 onderzoekers, ondernemers en studenten samen aan radicale innovaties voor een betere samenleving. ‘A community pioneering for change’. Op TU Delft Campus zijn meer dan 250 nationale en internationale bedrijven gevestigd, variërend van startups en scale-ups tot gerenommeerde techbedrijven. Samenwerking vindt onder andere plaats bij de fieldlabs, fysieke testlocaties waar onderzoekers, studenten, ondernemers en bedrijven samenwerken om innovatie te versnellen.