Het nieuwe platform Graduate Entrepreneur, wil bestaande activiteiten verenigen en unieke groeikansen bieden aan start-ups en scale-ups in verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, technologie, sociale wetenschappen en geneeskunde. Het platform brengt (student-)ondernemers uit beide steden bij elkaar en geeft toegang tot een netwerk van mede-ondernemers, alumni en investeerders. Daarnaast zal het platform een breed scala aan faciliteiten, ondersteuning en financiering aanbieden. De TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam bieden hiermee gezamenlijk ondernemerschap een prominentere plaats op hun campussen.

Opgericht door vooraanstaande alumni

De initiatiefnemers van Graduate Entrepreneur zijn vooraanstaande alumni uit Rotterdam en Delft. Zij hebben naast de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, ook de krachten gebundeld met het Erasmus Medisch Centrum, diverse studentenverenigingen, en organisaties als Delft Enterprises, Erasmus Enterprise, het Erasmus Centre for Entrepreneurship, YES!Delft, Stichting Erasmus Trustfonds, Universiteitsfonds Delft en de Philips Innovation Award.

Enorm potentieel

Ondernemer en alumnus Sandro van Hellenberg Hubar spreekt namens de alumni: “Wij laten als alumni van Rotterdam en Delft graag het enorme potentieel zien dat er zit in de samenwerking op gebied van ondernemerschap door studenten van beide universiteiten. Wij hebben de ambitie om de bedrijvigheid van bijvoorbeeld het innovatiecluster rond Harvard en MIT in Boston in Nederland te creëren. Daarmee beogen we het aantal successen zoals betaalplatform Adyen, online supermarkt Picnic en maaltijdbezorger Takeaway te laten toenemen.”  “Ik zie steeds vaker dat mijn medestudenten een start-up willen beginnen op basis van hun eigen ideeën. Het is geweldig dat de alumni van Rotterdam en Delft, die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend, nu met ons gaan samenwerken om dit concreet te ondersteunen. Dat is heel waardevol”, aldus Nienke Roef, de student chairman van Graduate Entrepreneur.

Versterking van innovatie en ondernemerschap

Bestuursvoorzitter Tim van der Hagen van de TU Delft: “Wij hebben in Delft een uitstekende staat van dienst met betrekking tot incubation en validation. Dit moeten we verder schalen zodat we kunnen concurreren met innovatieclusters buiten Nederland. Dit initiatief samen met Rotterdam leidt tot een verdere versterking van innovatie en ondernemerschap. Niet eerder in Nederland namen alumni en studenten daarin zo’n belangrijke rol”.